srijeda, 18. studenoga 2015.

ZA NAJBOLJI POČETAK DANA: Domaći hleb koji usporava starenje (RECEPT)


Kvalitetna i adekvatna ishrana utiče na usporavanje procesa starenja. A ovaj hleb, nazvan Anti ageing hleb, bi trebalo da bude osnova svakog dobrog doručka.

"Zdravlje i lepota direktno su povezani. Ako nam je uspostavljena ravnoteža u metabolizmu, hormonskoj aktivnosti i ukoliko nemamo manjak određenih, veoma bitnih minerala i vitamina u organizmu, onda će i naš fizički izgled biti daleko bolji. Pogrešne kombinacije hrane, kao i konzumiranje namirnica koje nam nikako ne odgovaraju, oduzimaju u velikoj meri zdrav i lep izgled. Koža ubrzano stari, pojavljuju se celulit i lokalne masne naslage. Dolazi i do poremećaja metabolizma, koji ne mora da bude očigledan do naših četrdesetih godina života"

rekla je svojevremeno dr Ana Gifing, koja jedobar deo svoje karijere posvetila hrono nutriciji.


POTREBNO JE:  200 g heljdinog brašna, 200g integralnog pšeničnog brašna, 100g ražanog brašna, 1 prašak za pecivo, malo sode bikarbone, 4 kašike maslinovog ulja, pola kašike kima, 1 kašika semena lana, malo ruzmarina, pola litra vode

PRIREMA: Pomešati sastojke i ostaviti ih preko noći da fermentišu. Zagrejati rernu na 250 C, Smešu sipati preko pek-papira u odgovarajuću posudu i peći oko između 30 minuta i sat vremena. Sve zavisi koliko je hleb debeo, odnosno posuda velika.

0 komentari:

Objavi komentar