Za najbolje palačinke na svetu, smesu (testo) zamutite gušće nego inače. Nije teško proceniti koliko gušće treba da bude, samo pogledajte video na kraju ovog teksta.
Evo nekoliko koraka:
1. Napravite malo gušće testo i sipajte na tavu.
2. Na pola pečenja prve strane, dodajte kremić u sredinu kao fil.
3. Okrenite palačinku i divite se mirisu!
4. Jedite koliko vam volja!
Što se tiče filovanja, ovaj recept, a i naša iskrena preporuka je da to radite na tiganju, pre okretanja! Dobićete malo deblje, ali fantastične palačinke, baš onakve kako ih Amerikanci prave. Nisu džaba oni toliko srećni i debeli.Nemojte štedeti na kremiću, verujte nam!
SAVET: Ovako pripremljene palačinke možete filovati rendanom jabukom, prelivenim medom, čik nemojte da probate!
Pogledajte kratki video:
(Izvor: Stil.Kurir.rs)
0 komentari:
Objavi komentar