srijeda, 18. studenoga 2015.

Volite li krofne? A čokoladu? Ako je vaš odgovor da, onda smo sasvim sigurni da će vas ovaj recept oduševiti.


POTREBNO JE:

ZA KROFNE:

¾  šolje brašna, 1/3 šolje kakaa, 1/3 šoje smeđeg šećera, 2 kafene kašičice cimeta, ½ kafene kašičice muškatnog oraščića, prstohvat čili paprike, ½ kafene kašičice soda bikarbone, ½ kafene kašičice praška za pecivo, ¾ kafene kašičice soli, 1 jaje, 1/3 šolje mleka, ¼ šolje ulja, 2 kafene kašičice sirćeta (jabukovog ili običnog), 1 kafena kašičica ekstrata od vanile.




ZA PRELIV:

¼ izmrvljene tamne čokolade, 3 kašike maslaca, ½ šolje šećera u prahu, 1 kašika pavlake, 1 kafena kašičica ekstrakta vanile, ½ kafene kašičice cimeta.

PRIPREMA:

Upalite rernu da se greje na 250C.

U velikoj posudi izmešajte brašno, kakao, smeđi šećer, začine, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so. Ostavite sa strane.

U manjoj činiji umutite jaje, mleko, ulje, sirće i ekstrakt vanile. Ovu smesu polako sipajte u onu koju ste već napravili i dobro izmešajte. Smesu istresite u kalupe za krofne. Pazite kada sipate smesu u kalupe, nemojte kalup da ispunite do vrha, već do 2/3. Pecite u zagrejanoj rerni 12 minuta. Ako niste sigurni dal je pečeno, bocnite polako krofnu sa čačkalicom. Ako je čačkalica suva, znači da je krofna pečena. Izvadite iz rerne i istavite da se prohladi pre nego što stavite glazuru.

U međuvremenu dok se krofne hlade, napravite glazuru. U odgovarajućoj posudi otopite čokoladu i maslac. U drugoj posudi izmešajte pavlaku, ekstakt vanile i cimet, dodajte jednu smesu u drugu i izmešajte. Svaku krofnu umočite i u smesu i pospite rendanom čokoladom ako želite.

Prijatno!

(Izvor: Zena.Blic.rs)

0 komentari:

Objavi komentar