nedjelja, 1. studenoga 2015.

SVEKRVIN NEPEČENI ČOKOLADNI ROLAT SA KOKOSOM.. Za ovaj rolat sam stvarno dobila punooo upita, pa sam se potrudila da vam ga nabavim.


Sastojci za tamni dio:
500 gr mljevenog Petit beure keksa (
jedna kutija )
250 gr secera u prahu

100 gr naribane cokolade za kuhanje
oko 0,5 dcl ruma ( moze i vise, po zelji )
2 dcl toplog mlijeka
kakaa po potrebi radi jacine boje

Fil:
250 gr margarina
100 gr secera u prahu
200 gr kokosa

Priprema:
1. Mljeveni keks, secer u prahu, naribanu cokoladu ( mozete po zelji staviti i vise
cokolade ), ruma po zelji i ako zelite jacu boju dodajte kakaa pomijesajte i polako
dodajte toplo mlijeko. Mlijeko dodajte malo po malo, mozda vam nece biti potrebno
svih 2 dcl mlijeka. Smjesa ne smije biti ni premekana ni pretvrda! Fil: Omeksani
margarin i 100 gr secera u prahu vilicom dobro ujednacite, zatim dodajte 200 gr kokosa,
isto dobro ujednacite. Plasticnu vrecicu od 3 kg razrezite tako da dobijete oblik
prakvokuta ” knjige “. Vrecicu zalijepite selotejpom za stol da vam se ne pomjera dok
budete radili. Vrecicu pospite secerom u prahu. Od tamonog dijela napravite ” kobasicu
“, stavite na sredinu vrecice i razvaljate. Zatim pomocu zlice i tupog noza lagano
nanesite fil. Vrecicu odlijepite i zarolajte rolat. Presjecite ga na dva – tri dijela da (
vam je lakse prenjeti rolat ) umotajte u foliju i stavite u hladnjak ili zamrzivac da se
stisne! Eto, nadam se da smo vam uspjeli objasniti kako da dobijete rolat ovako
savrseno umotan kakav radi moja svekrva! :))
2. Savjet: ukoliko zelite tanje salamice obje smjese podijelite na dva jednaka dijela, te
svaki zasebno rasirite po vrecici od 3 kg i urolajte. Dobiti cete dvije tanje salame. Tako
sam ja radila za ovaj Bozic! :))

0 komentari:

Objavi komentar