četvrtak, 21. svibnja 2015.

Crnac bez jaja s velikom bananom


Sastojci

1 šalica kiselog vrhnja
1 šalica mlijeka
1 šalica ulja (suncokretovo)
1 i pol smiksana banana
2 šalice pšenične krupice (grisa)
2 šalice šećera (najbolje smeđeg)
4 na vrh pune žlice kakaa

1 žličica mljevene kave (može i nescafe)
2 žličice sode bikarbone
po želji , komadići banane i čokolade,
esencija banane, rum, vanilin
šećer kao dodaci...
čokoladni umak
5 - 10 žlica mlijeka
par kapi ulja

1 paketić vanilin šećera
10 dag fine tamne čokolade
5 žlica čokolade u prahu
5 dag maslaca

Priprema

1. Izmiksati bananu sa vrhnjem i mlijeko, dodati ulje i sve ostale sastojke.
2. Još jednom dobro izmiksati i izliti u manju, dublju tepsiju - namaštenu i obilno posipanu
krušnim mrvicama.
3. Staviti u zagrijanu pećnicu na 190 stupnjeva, i pred kraj pečenja temperaturu pojačati
na 210 stupnjeva.
4. Otopiti sve sastojke za preljev i topli preliti preko toplog kolača.
5. Ostaviti da se ohladi, narezati i poslužiti (ako se stigne ohladiti)! :)
Na slici je kolač premazan sa 2 žlice džema od banana koji sam razradila s 4 žlice
bijelog ruma, zatim prelila s čokoladnim umakom.
 Probajte, oduševit ćete se :)

Posluživanje

Ja - očarana, opčinjena, oduševljena, zaljubljena u ovaj kolač! Definitivno favorit velike
čokoholičarke! Kako se samo topi u ustima.. pliva u čokoladnom umaku.. milina.

1 komentar:

  1. Ako ga je netko napravio neka objasni sto je tijesto,a sto je ostalo?!...

    OdgovoriIzbriši