Sastojci
100 gr secera u prahu
260gr brasna (pola ostro, pola meko)
150gr pecenih mljevenih ljesnjaka
210gr hladnog maslaca
1 kasika hladnog mlijeka
20 gr vanilin secera
1 kasicica praska za pecivo
prstohvat soli
150 gr secera u prahu za uvaljavanje kiflica
Priprema
1.
Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto i pustiti da odmori bar jedan sat u frizideru.
2.
Nakon sto se tijesto odmorilo, otkidati manje komade, oblikovati ih u kiflice ili utiskivati u kalup.
3.
Kiflice peci 12 minuta na 170 stepeni. Pecene kiflice kratko prohladiti u plehu ill kalupu pa ih jos tople uvaljati u secer u prahu!
Posluživanje
Ohladjene kiflice spremiti u limenu kutiju oblozenu masnim papirom. Tako spremljene kiflice ostaju svjeze i do 10 dana.
0 komentari:
Objavi komentar