subota, 7. studenoga 2015.

SUPER UKUSNI RUČAK ZA POLA SATA: ZAPEČENI SIR


Ovaj zapečeni sir (ili Topeno sirenje kako ga mi u Makedoniji zovemo) idealno ide uz pivo ili belo vino i lepo društvo………

Sastojci
600 gr. feta sir
200 gr topivog sira (ja sam koristila Edamer)
200 gr. pečenica (može i pršuta, svinjski vrat, šunka, kulen)
200 gr. šampinjone
kečap
origano

Bešamel:
60 gr. margarin
3 kašike brašna
1/2 l. mlijeka

Priprema

Pripremite bešamel: rastopite margarin,dodajte brašno, pa promiješajtei propžite brašno. Dodajte hladno mlijeko i miješajte dok se sos ne zgusne.
Feta sir narežite na ploške. Polovinu od sira poredajte u keramičku posudu.
Prelijte sa polovinu od bešamela.
Nad bešamela stavite šampinjone, pečenica, kečap,origano i listićem edamera.
Poredite preostali feta sir, prelijte ga sa ostatkom bešamela i poklopite sa listićem edamer.
Stavite u hladnu pećnicu i onda uključite na 250°C.
Pecite 30 minuta ili dok edamer ne dobije rumenu boju.
Izvor: www.coolinarika.com

HRSKAVI KROMPIR ZA KOJIM SU SVI POLUDJELI… Krompire volimo na svaki moguci nacin.Ovako pripremljen,mozete posluziti kao prilog ili kao samostalni obrok.

Sastojci 4-5 kom. srednjih krompira po ukusu sol i biber 1 zlicica Vegete 3 zlice Kukuruznog brašna Podravka po potrebi ulje pola zlicice Slatke paprike mljevene Podravka Priprema 1. Krompir oljustet te operite pod mlazom hladne vode.Isecite krompi na snite,ni debele ni tanke.Pazite da budu jednake debljine. 2.

0 komentari:

Objavi komentar