ponedjeljak, 9. studenoga 2015.

DIVNI TROKUTIĆI ZA GRICKANJA SA ŠUNKOM I SIROM PLUS RECEPT SA NUTELLOM


Nagrađujemo vas jednim jednostavnim receptom za prefine trokutiće koje možete napuniti doslovce čime god želite.
Potrebno vam je:
500 g glatkog brašna
500 g kravljeg sira

250 g maslaca
malo soli
jedno jaje za premazivanje
i nadjevi po želji: sir, šunka, čokoladni namazi, što vam god padne na pamet, bit će fino.
Postupak:

U većoj posudi pomiješajte brašno, sir i maslac. Pazite na to da maslac bude što hladniji; ako radite tijesto s toplim maslacem, bit će gnjecavo i morat ćete ga prije pečenja staviti na par sati u hladnjak. Ako radite s hladnim maslacem, tijesto će odmah biti spremno za pečenje.
Pripremite nadjeve: ja sam dio napunila šunkom, goudom i mozzarellom, dio sirom i vrhnjem, a dio Nutellom.
Razvaljajte tijesto i podijelite ga na četiri jednako velika komada. Te komade zatim razvaljajte u četverokute, koje ćete napuniti nadjevima po širini, ostavljajući posljednju trećinu praznom.
Ako tijesto punite topivim sirom i šunkom, najprije ga namažite kiselim vrhnjem. Ako ga punite sirom i vrhnjem, napravite smjesu s više vrhnja, bit će mnogo sočnije.

Tijesto napunjeno nadjevima smotajte u valjke, stavite u protvanj obložen pak papirom, malo spljoštite, izrežite cik-cak, tako da dobijete trokutiće i na kraju premažite razmućenim jajem.
Pecite na 200°C 20-25 minuta. I to je to! Ovo su moji trokutići: najdonji su punjeni sirom i vrhnjem i okusom jako podsjećaju na pečene štrukle, dva srednja reda premazana su kiselim vrhnjem i punjena su gaudom, mozzarellom i šunkom, a gornji red nadjeven je Nutellom.
I evo konačnog rezultata... Sir i vrhnje...
...sir i šunka...
...i konačno Nutella:
I to je to! Trokutići su fini dok su topli, ali i kad se ohlade. Možete ih napraviti navečer i ispeći ujutro, imat ćete ukusan doručak (stavite svitke u hladnjak, ali nemojte ih izrezati ni premazati jajem - oboje napravite neposredno prije pečenja), odlični su za večeru ili kao grickalica uz film ili tekmu, uz jogurt ili pivo. Uglavnom, ispecite i isprobajte sami!

0 komentari:

Objavi komentar