ponedjeljak, 2. studenoga 2015.

Štrudla sa filom od sira, šunke, trapista, kobasice i kisele pavlake – svega po malo


Sastojci za fil:

50 gr  pureće šunke za picu
50 gr trapista
50 gr kobasice (ja sam koristila Bačku, liči na čajnu kobasicu, samo je bolja 😉 )
50 gr sitnog sira
50 gr kisele pavlake
Priprema:

Razvijte drugu polovinu testa na potpuno isti način kao i prvu.
Za fil iseckajte na sitno šunku, kobasicu, narendajte trapist, dodajte sir i kiselu pavlaku i sve dobro izmešajte.
Premažite fil preko celog, razvijenog pravougaonika, ostavljajući opet, pred sam kraj, 5 cm prazno.
Urolajte i ovu štrudlu po užoj ivici (ovo radim tako, da bih dobila nešto sličnije hlebu nego štrudli, jer mi se…eto tako,…baš dopalo), pa uštipnite krajeve kao i prvi put.
Stavite u nauljenu tepsiju ili kalup dužine kao rolat, pa ostavite zajedno sa prvom da narastu.
Konačno…

Priprema do kraja:

Trebaće vam još jedno parče margarina, recimo 50 gr.


Narasle slane štrudle stavite zajedno da se peku na 200°C.
Kada porumene, pokrijte ih parčetom papira za pečenje, pa ostavite još desetak minuta da se peku.
Za to vreme otopite margarin.
Kada su pečene, izvadite štrudle i još tople ih premažite otopljenim margarinom sa svih strana sa kojih možete. Od ovakvog premazivanja korica će biti mekana, ali ukusno mekana :) i daće neki poseban, konačan šmek ovim slanim štrudlama. Ostavite tako u tepsijama ili kalupima, a premazane, još 10 minuta.
Nakon toga, izvadite štrudle na žicu, koju možete malo improvizovano, podmetanjem raznih predmeta :) odignuti od podloge. Izvadite štrudlu na žicu da se prohladi.
Ono što vam preostaje nakon toga, je da je isečete kao parčad hleba i poslužite uz jogurt, mleko ili čokoladni napitak – ima li bolje kombinacije za večeru? 😉 Sigurno da ima, ali u tom momentu, dok budete uživali – mislićete da nema :) Prijatno!

NAPOMENA: par idejica sam ukrala iz recepta za amiški beli hleb, jedna od njih je oblik hleba, tako urolan…samo nisam recept htela nazvati filovani hleb – jer bi svi i onako rekli da je štrudla a ne hleb :) Onda, istiskivanje vazduha – to obično ne radim, samo kada pravim taj hleb, i…najvažniji deo – premazivanje margarinom. U tom receptu premazuje se puterom i da…još je bolji ukus, ali nisam htela mešati žabe i babe, ako je fil od margarina, neka bude i premaz :)

0 komentari:

Objavi komentar