nedjelja, 8. studenoga 2015.

Popijte ovaj napitak pre spavanja za izvanredne dobrobiti! (VIDEO)


Bliži se vreme počinka te je dobar trenutak da se podsetimo na ovaj neverovatan napitak koji možete popiti pre spavanja!

“Zlatno mleko” je predivan, ukusan i neverovatno zdrav napitak pogotovo pogodan za konzumiranje u večernjim satima, a dobrobiti su izvanredne.

Glavni sastojak u ovom receptu je kurkuma. Kurkuma sadrži kurkumin, polifenolni identifikovan kao osnovni aktivni sastojak, koji postiže više od 150 potencijalno terapijskih delotvornosti, a uključuje antioksidativna, protivupalna i antikancerogena svojstva.

U kombinaciji sa crnim biberom, dobrobiti kurkumina se višestruko povećavaju.

 Dodatne prednosti:

Protivupalno delovanje, antioksidans, antiseptik, analgetik
Jača imunitet
Anti – kancerogen
Pomaže u održavanju nivoa holesterola
Potiče probavno zdravlje
Detoksikator jetre
Reguliše metabolizam i kontrolu telesne težine
Visoki krvni pritisak
Memorija i mozak
Različiti uslovi kože
Neurološki poremećaji
Smanjuje trigliceride
Dodavanje crnog bibera u jela začinjena kurkumom povećava bioraspoloživost kurkumina za oko 1000 puta, zbog piperina, ljutog svojstva crnog bibera. Da, dobro ste pročitali, mešanjem kurkume i crnog bibera zajedno, povećava se telesna apsorpcija kurkume za 2000% !Zlatno mleko

Korak 1 – Pasta od kurkume

Sastojci:

1/4 šoljice praha kurkume
1/2 male (kafene) kašike mlevenog bibera
1/2 šoljice filtrirane vode
Priprema:

Pomešajte sve sastojke u maloj posudi za kuvanje i dobro promešajte. Uključite vatru na srednju jačinu i mešajte neprestano dok smesa ne postane gusta pasta. To ne traje dugo pa ne napuštajte šporet. Pustite da se smesa ohladi, a zatim je držite u maloj staklenci u frižideru.

Korak 2 – Zlatno mleko

Sastojci:

1 šoljica bademovog mleka (mleko od konoplje ili kokosa su takođe dobra opcija, a ayurveda preporučuje i kravlje mleko, ali samo u slučaju da možete nabaviti prirodno domaće mleko od krave koja nije nasilno tretirana)
1 mala (kafena) kašika kokosovog ulja
1/4 male kašike ili više paste od kurkume
med
Priprema:

Kombinujte sve sastojke, osim meda u loncu za kuvanje. Uključite vatru na srednju jačinu. Dok grejete obavezno neprestano mešajte i ne dopustite da prokuva. Dodajte meda po želji.

0 komentari:

Objavi komentar