srijeda, 25. studenoga 2015.

JUNEĆI GULAŠ RECEPT KAO IZ RESTORANA… Još jedan divan recept… Želim ga podjeliti sa vama, kad se odlučite… ovdje je u cijelosti !!


Sastojci
ulje
700 g nasjeckanog luka
1 kg junetine, najbolje od plečke
za šaku sjeckanog suhogmesa

malo ljute mljevene paprike
1 žličica slatke crvene mljevene paprike
1 žlicu vegete
malo papra
1 konzerva cijelih rajčica… pelate
1 žlica koncentrata rajčice
2 dl crnog vina
1 lovor list
malo kima, mažurana
1 dl soka od naranče

Priprema
1.
Ugrijati ulje, dodati nasjeckani luk. Kad luk povene, dodati junetinu narezanu na kockice, malo pričekati da se dobro uprži, da limfa iz mesa nestane, karamelizira se…stalno mješati.
Sad staviti suhog mesa, mljevenu ljutu i slatku papriku za boju, vegetu, papar, cijelu pelate rajčicu, koncentrat rajčice… sve izmješati, dodati vino, lovor list, malo kima, mažurana i sok od naranđe. Sve dobro izmješati i kuhati lagano oko 1,5 h odnosno dok se meso ne skuha, povremeno mješajući i ako treba doljevati po malo vode.
Uz gulaš poslužite tjesteninu, njoke ili knedle od starog kruha, žemlji…

0 komentari:

Objavi komentar