srijeda, 25. studenoga 2015.

Čokoladna mousse torta


Jednom prilikom sam probala čokoladnu mousse tortu…oduševila me!! Od tada je trajala potraga za receptom. Kombinirala sam dok nisam došla do ovog…to je to!

Sastojci

240 gr mljevenog keksa(ja sam koristila petit beurre)

120 gr maslaca

200 gr čokolade za kuhanje

100 gr mliječne čokolade

120 gr maslaca

80 ml tople vode

4 kom žumanjka

4 kom bjelanjka



Priprema



1.

PODLOGA

Samljeti kekse u multipraktiku, staviti ih u zdjelu i preliti sa rastopljenim maslacem. Izmješati rukom (dobit će se suha mrvičasta smjesa) te je utisnuti u kalup promjera 25cm.

2.

KREMA

Izlomiti čokoladu u zdjelu, dodati maslac izrezan na kockice, staviti u mikrovalnu da se otopi. U otopljenu čokoladu dodati toplu vodu i žumanjke. To zajedno izmiksati. U drugoj zdjeli izmiksati snijeg od bjelanjaka i špatulom ih umiješati u čokoladu. Tako pripremljenu smjesu istresti u kalup na pripremljenu podlogu

3.

ŠLAG

Ja sam stavila 2 šlag pjene.

4.

OSTALO

Ukoliko želite možete staviti Genache kremu (kao što je na slici jer čokolade nikad dosta !)

Izvor: coolinarika

0 komentari:

Objavi komentar