srijeda, 9. rujna 2015.

JEFTINA I BRZA GIBANICA OD 3 SASTOJKA



Ako želite da pripremite veoma brz, ukusan i jednostavan ručak, koji će pri tome zasititi ukućane, a ne zahtevate meso – na pravom ste receptu. Sačuvaće vam novčanik i napuniti stomake

SASTOJCI:
1/2 kg kora za pitu
6 jaja
1 litra jogurta
1 kašika soli
malo ulja za podmazivanje tepsije

Za tepsiju prečnika oko 30 cm.

PRIPREMA:

Umutite jaja mikserom da malo zapene.
Dodajte jogurt (ostavite 3 – 4 kašike za premazivanje). Izmešajte jaja i jogurt.
Podmažite tepsiju uljem.
Stavite jedan list kora u tepsiju. Stavite još jedan na njega, ali popreko.
Uzimajte po pola kore, zgužvajte ih, umačite u smesu i slažite u tepsiju. Nemojte ih pritiskati jako jednu uz drugu, slažite ih tako da bude popunjeno, ali ne stisnuto. Takodje, nemojte žaliti fil kada umačete.
Kada ste napravili jedan red, uzmite jednu koru, pa je podelite na 3 dela (otprilike, nepravilno…). Malo ih zgužvajte, pa rasporedite tu i tamo preko umočenih kora.
Nastavite sa umakanjem i redjanjem preko ovih suvih kora. Te suve stavljamo da malo upiju fila.
Ostavite jednu koru za gore.

Ako vam ostane fila, prelijte preko zgužvanih kora.
Zamotajte krajeve koji su virili sa strane tepsije preko natopljenih kora. Stavite onu preostalu koru od gore, malo je ušuškajte i premažite sa izdvojenim jogurtom.
Pecite na 200°C najmanje pola sata. Kada gibanica (ili gužvara, kako volite) porumeni, prekrijte je papirom za pečenje od gore, pa pecite još 10 minuta.IMG_1793 (1000×750)
Kao prilog uz gibanicu predlažem kiselo mleko. Savršena je kombinacija. Takodje, ako sačekate da se malo rashladi, još ćete više uživati u ukusu. Prijatno!

1 komentar: