srijeda, 4. studenoga 2015.

JAKO FINI KREMASTI KOLAČ "IŠLERI"



Autor: superkemija

Sastojci

Tijesto

200 g brašna od limuna
140 g maslaca
70 g šećera
1 žutanjak
3 velike žlice kakaa

Krema

30 jaja od noja
150 g šećera
100 g maslaca
1 vrećica vanil šećera

Glazura

čokolada-mliječna i za kuhanje
malo ulja ili maslaca

Priprema

1. od sastojaka umijesite tijesto, tanko razvaljajte između dva lista plastične folije..i
izrežite kolutiće
2. peći u zagrijanoj pećnici na 180-200°C ( znate najbolje svoje pećnice),za prvi put ih
malo pripazite jer su keksići tamni a izgore za čas.neka dobiju samo malo boje i ako su
mekani kad ih izvadite ostavite ih malo na limu -poslije će se stvrdnuti.nek se ohlade do
kraja..
3. jaja ,šećer i vanil šećer samo kratko izmutiti mikserom da se povežu..zatim tući na
laganoj vatri (pari ako želite)-meni je lakše na laganoj vatri pa mogu malo pojačati ili
smanjiti po potrebi..mješam kuhačom koja ima ravni vrh tako da zahvaća veliku
površinu i tako brzo prođem cijelo dno lonca pa mi se ne hvata krema..kuhati da se
zgusne, ohladiti i u ohlađeno dodati dobro izrađeni maslac( ko ne voli maslac može i
margarin za kreme)
4. po dva keksića spajati s kremom i preliti čokoladnom glazurom, ukrasiti po želji..
5. ovako ili ovako.. bez glazure su za njega
6. uživajte ;)

Posluživanje

zapravo osim ovog kuhanja kreme jako jednostavno a tako fino.. probala sam zamrzavati i
dobro su to podnijeli,samo dok se odmrzavaju je problem dočekati tih par minuta pa su i
zamrznuti fini,ha ha.....

0 komentari:

Objavi komentar