subota, 19. rujna 2015.

10 stvari koje mentalno snažne žene ne rade


Sigurno ste često imali priliku da čujete savjete kao što su: “Misli pozitivno i dogodiće se dobre stvari” ili “Trudi se najviše što možeš i na kraju će se sve samo od sebe složiti”. Iako ova zrnca mudrosti mogu biti zaslužna, te dobronamjerne sugestije vam neće pomoći da ciljeve i ostvarite ukoliko ste istovemeno uključeni u nezdravo ponašanje. Prepoznavanje i mijenjanje nezdravih misli, osjećanja i načina ponašanja koji možda sabotiraju vaše naveće napore ključ su izgradnje mentalne snage.

Na tom putu možete učiti od najboljih. Evo kojih deset stvari mentalno snažne žene ne rade (pa ih nemojte raditi ni vi).

 One ne gube vrijeme na samosažalijevanje. Mnogobrojni životni problemi su neizbježni, ali osjećaj samosažaljenja je izbor.
One ne daju svoju snagu. Veoma je primamljivo kriviti druge za probleme i situacije u kojima se nalazimo. Ukoliko to radite, vi vašu snagu trošite i dajete drugima. Vratite je nazad prihvatanjem pune odgovornosti za način na koji mislite i kako se osjećate i ponašate.
One ne zaziru od promjena. Iako se najsigurnije osjećamo u zoni udobnosti, izbjegavanje novih izazova najveća je prepreka življenja ispunjenog života.
One ne troše energiju na stvari koje ne mogu kontrolisati. Veoma često brinemo o pogrešnim stvarima. Umjesto da trošite energiju oko nečega što nije pod vašom kontrolom, bolje je da istu tu energiju utrošite u nešto produktivnije.
One ne brinu o mišljenjima drugih ljudi. Jednostavno, nemaju vremena za to.
One se ne ljute zbog uspjeha drugih ljudi. Kada vidite da je neko dobio unapređenje ili čujete kako nekome dobro ide, to može uzrokovati osjećaj zavisti. Međutim, taj osjećaj samo će uticati na vašu sposobnost postizanja ciljeva.
One ne odustaju nakon neuspjeha. Sasvim je normalno da ćete se osjećati poraženo kada ne uspijete da uradite ili ispunite nešto. Ipak, to ne znači da trebate odustati.
One ne misle da im svijet nešto duguje. Čekanje da vam svijet ili neko drugi oda priznanje zbog nečega što radite nije životna strategija koja će vam biti od pomoći. Ako ste previše zaokupljeni “uzimanjem” onoga što mislite da ste zaslužili, nećete imati vremena da se fokusirate na sve ono što imate da date.
One ne očekuju trenutne razultate. Zar ne bi bilo odlično da se sve u životu dešava pritiskanjem nekog tastera? Mentalno snažne žene znaju da je za promjene potrebno vrijeme i da se one ne dešavaju preko noći.
One ne prave stalno iste greške. Mentalno snažne žene ne skrivaju svoje greške i ne prave izgovore za njih. Umjesto toga, one ih pretvaraju u mogućnosti za lični rast i razvoj.

0 komentari:

Objavi komentar