subota, 19. rujna 2015.

4 znaka koja pokazuju da vas muškarac iskorištava



Određeni znakovi iskorištavanja mogu biti očigledni, ali ih velika broj žena ne prepoznaje odmah. Ako imate isjećaj da vas muškarac iskorištava, onda se najvjerovatnije nalazite u nezdravoj vezi. Sledeći znakovi ukazuju na to da muškarcu nije stalo do vas već vas samo iskorištava. Prepoznajte ih i stavite tačku na takvu vezu!



Ti plaćaš svaki put

Da li ti plaćaš skoro pa svaki put kada izađete? To je definitivno jedan od glavnih znakova da te on iskorištava. Niko ne očekuje od muškarca da on konstantno sve plaća, ali se to ne očekuje ni od žene. Najbolje je podijeliti račun – “Čist račun, duga ljubav!”



On je dostupan samo kad mu nešto treba

A koliko je dostupan? Da li se pojavljuje samo kada mu nešto treba? Da li konstantno ima neke izgovore kada ga zoveš i pojavi se tek nakon par dana sa ubjedljivom pričom koja, zapravo, nema pokriće? Ovo se može protumačiti i kao izbjegavanje i siguran je znak iskorištavanja.



Emocionalno ucjenjivanje

Da li se često nalaziš u situaciji da te on krivi za stvari koje se ne dešavaju u njegovom životu na onaj način kako on to želi? Da li ti je ikada rekao da je tvoja krivica što se on osjeća tako kako se osjeća? Ovo je vrsta emocionalnog ucjenjivanja i ne trebaš to dozvoliti. Takođe, siguran je znak iskorištavanja.



Poklanjanje

Poklanjanje je i način izražavanja pažnje prema nekome. Ono je veoma bitno, jer se žena često, kada dobije poklon, osjeća posebno i poželjno. To ne mora biti neka skupa stvar – znak pažnje je znak pažnje, taman da je i najobičnija grafitna olovka. Međutim, da li se nalaziš u situaciji gdje si samo ti ta koja kupuje poklone? Da li si ikada dobila išta od njega? Ukoliko samo ti poklanjaš, to je znak da te on iskorištava.

0 komentari:

Objavi komentar