subota, 19. rujna 2015.

Potpuno prirodna metoda uklanjanja dlačica (bez žileta, voska i depilacijskih krema)



Depilacija šećerom ili egipatska depilacija drevna je tehnika uklanjanja neželjenih dlačica koja potiče iz Persije (1900. godine prije nove ere). Kada bolje razmislite, to što se koristi više vijekova najbolji je dokaz da je veoma efikasna i da je u svakom slučaju trebate isprobati. Radi se tako što ćete napraviti gustu pastu, namazati na tijelo te uz pomoć pamučnih trakica, ukloniti neželjene dlačice.



Ko bi trebao da koristi ovu tehniku?

Razlika između ove tehnike i ostalih metoda u kojima koristite vosak jeste da pasta od šećera uklanja folikulu dlake iz samog korijena bez da se zalijepi za kožu, što je mnogo manje bolno od ostalih tretmana. Odličan je izbor za uklanjanje dlačica kod žena sa veoma osjetljivom kožom, za one kojima je obična depilacija izrazito bolna te za žene koje svoju kožu ne žele da izlažu raznim hemijskim supstancama.

Način pripreme:

U dublju šerpu “ubacite” 400 grama šećera, 60 ml svježe iscijeđenog soka od limuna i 60 ml vode.
Zagrijte i miješajte dok se šećer ne rastopi.
Pustite da prokuva, konstantno miješajući sve dok smjesa ne postane zlatno žute boje.
Sačekajte da se smjesa ohladi pa je nanesite na željeno mjesto (u pravcu rasta dlake) koristeći drvenu lopaticu.
Sačekajte nekoliko sekundi kako bi smjesa “ušla” u pore na vašem tijelu te uklonite šećer i dlačice brzim povlačenjem pamučnih trakica u pravcu suprotnom od njihovog rasta.
Savjet: Za početak, depilaciju šećerom radite dva do tri puta sedmično. I sami ćete biti svjedoci da ćete veoma brzo preći na jednom mjesečno, jer će se dlačice za kratko vrijeme znatno prorijediti.

0 komentari:

Objavi komentar