utorak, 7. srpnja 2015.

POLAGANI BUREK UZ DODATAK JOGURTA ZAISTA FANTASTIČAN...


Uvijek ga radim sa zadovoljstvom jednostavno, svi ga obozavamo. Hrskav, socan, ukusan, mmm...
Sastojci

500 gr slanih kora
500 gr mljevenog mesa
4 kom jaja
2 dcl jogurta
2 dcl kisele vode
2 dcl ulja

1 veca glavica luka
biber i so
Priprema

1.
Glavicu luka oguliti, izrezati na kockice i prodinstati na malo maslinovog ulja. Dodati mljeveno meso, so i biber i sve skupa dinstati jos koji minut. Skloniti sa sporeta kako bi se malo ohladilo prije nanosenja na kore.
2.
Umutiti jaja, dodati jogurt, kiselu vodu i ulje. Izjednaciti masu.

3.
Tepsiju premazite sa malo ulja a potom redajte kore. Svaku koru premazite tanko mjesavinom jaja, ulja, kisele i jogurta. Na svakih par polaganih kora stavite pola mjesavine mljevenog mesa zatim opet kore, meso i na kraju zavrsite sa korama.
Slozeni burek zrezite na manje komade, zalijte sa masom i ubacite tepsiju u zagrijanu rernu. Kad porumeni, iskljucite rernu. Ostavite je koji minut da se rashladi prije nego je posluzite.

0 komentari:

Objavi komentar