srijeda, 8. srpnja 2015.

NEVREME STIŽE I U SRBIJU: Oluja i grad opustošili Hrvatsku, Mađarsku i Italiju! (FOTO) (VIDEO)


Žrtva nevremena u Veneciji je starija osoba, a snažan vetar koji je čupao drveće, oštetio je i veći broj kuća, pa su se porodice čiji su domovi ozbiljinije oštećeni smestli kod rođaka i prijatelja

Nevreme koje se polako približava Srbiji napravilo je pravi haos u nekim evropskim državama. Najmanje jedna osoba je nastradala, a 30 je povređeno, od kojih tri ozbiljno, u olujnom nevremenu koji je danas pogodilo Veneciju i oblast Veneto u Italiji. U Mađarskoj i Hrvatskoj padao je grad, a jak olujni vetear čupao je drveće.


Žrtva nevremena u Veneciji je starija osoba, a povređeni, koji su uglavnom zadobili lakše povrede, smesteni su u bolnice u Meštri, Padovi, Pjove di Saku, Dolu i Miranuo, prenela je Ansa. U zbrinjavanju povređenih učestvovala su dva helikoptera i 19 ambulantnih vozila.

Snažan vetar čupao je drveće, a oštećen je i veći broj kuća, pa su se porodice čiji su domovi ozbiljinije oštećeni smestli kod rođaka i prijatelja. Više fotografija nevremena u Veneciji možete videti OVDE.
Na Jutjubu su se pojavili snimci iz Mađarske na kojima se vidi da je stanica metroa bila potopljena vodom, kao i da je vetar nosio sve pred sobom. Fotografije štete koju je prouzrokovala oluja u Mađarskoj možete videti OVDE.

Hrvatsku je takođe pogodilo jako nevreme. Jaka kiša, vetar i grad zahvatili su Međimurje oko 16 časova, a temperatura vazduha opala je za 10 stepeni Celzijusevih.

Grad veličine kokošijeg jajeta koji je padao 10 minuta, lomio je crepove na kućama i prouzrkovala veliku štetu na voćnjacima i povrću, javili su hrvatski mediji.


Hrvatski meteorolozi su najavili da će naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom, uz osetan pad temperature vazduha, prvo zahvatiti unutrašnjost, a uveče i severni Jadran.

U Srbiji je najtopliji dan u godini zadao muke mnogim građanima, pa zato svi rado iščekuju osveženje koje nam stiže večeras.

– Tokom noći se očekuju pljuskovi sa grmljavinom, i trebalo bi da krenu posle ponoći. Međutim, već oko 9 časova krenuće severozapadni vetar, koji će doneti osveženje i značajno smanjiti temperaturu – kaže Nedeljko Todorović, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Budući da pljuskovi kreću tek posle ponoći, moguće je da će kiše biti i ujutru.

– Jutro će u svakom slučaju biti promenljivo obračno i znatno svežije, ali nakon toga sledi razvedravanja. Pljuskovi će svakako smanjiti temperaturu za nekoliko stepeni, pa će sutra biti nešto svežiji dan – kaže meteorolog.
(Telegraf.rs / Agencije)

0 komentari:

Objavi komentar