srijeda, 13. svibnja 2015.

Tikvice sa piletinom i pire krompirom


Sastojci

700g pileceg mesa
3 mlade tikvice od kupusa
150-200g listova gaude
2 kasike paradajz pirea
2dc kisele pavlake
3 jaja i 9 krusaka
2dc mlijeka
600g krompira

Priprema

1. Prvo idemo da skuhamo krompir! Ogulimo i stavimo u vodu kuhati, i kad je
skuhan,krompir posolimo dodamo 1 jaje i fino izgnjecimo.
2. Dok se krompir kuha,mi će mo pileca prsa iseci na snicle ne tanke,malkice
deblje.Istućice mo ih tuckom za meso:).)),zaciniti po zelji.Zatim ih poprziti na na
malcice ulja,da porumene.slika1
3. Tikvice oprati,odsjeci ih vrhove i pomocu noza za guljenje isjeci na duge
listove.Posoliti ih i ostaviti da omekšaju.
4. Pržene snicle, namazite paradajz pireom ili nekim drugim sosom od paradajza,ja
koristim Barilu sa bosiljkom.Zatim snicle prekriti,jednim listom gaude i uviti u list
tikvice.kao na slici! slika 2 i 3 i 4
5. Umutite pavlaku 2 jajeta i mlijeko,dodati so biber i vegetu.Ja sam to dobro izmutila
mikserom da bude glatka smjesa.
6. Vatrostalnu posudu ili neku drugu koju imate,malo nauljiti i u nju poslagati upakovane
snicle.Preko njih malo naribati gaude,i odozgo staviti pire krompir i lijepo poravnati.
slika5 i 6
7. Preliti smjesom od jajeta i mlijeka,i peci na 200 stepeni,dok malkice pire ne uhvati
lijepu boju,nekih 20 min.

Posluživanje

Posluzite uz toplo,uz salatu i cašu vina,ma savršeno!!!

0 komentari:

Objavi komentar