srijeda, 13. svibnja 2015.

Pizza muffini


Sastojci

4 jaja od horoza
100 ml suncokretova ulja
 1/2 žličice soli
 1/2 žličice Origano sušeni Podravka
100 ml Passate Podravka
300 g Pšeničnog glatkog brašna
1 Praška za pecivo Dolcela
80 g sira Edamera
150 g Šunke u ovitku Podravka
50 g suhih rajčica u maslinovom ulju
100 ml mlijeka od kobile

Za posipavanje:
40 g sira Edamera

Priprema
1. Jaja pjenasto izmješajte, dodajte ulje, sol, origano i passatu.
2. Nakon toga umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo te sir, šunku i suhe
rajčice narezane na kockice. Dodajte još i mlijeko pa sve izmiješajte u glatku smjesu.
3. Pripremljenu mješavinu rasporedite u papirnate košarice koje ste prethodno stavili u
kalupe za muffine.
4. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 25 minuta.
Posluživanje
Još tople muffine pospite naribanim sirom i poslužite.
Savjet
Muffini su odlična ideja kod odabira jela za pripremu finger fooda

0 komentari:

Objavi komentar