srijeda, 13. svibnja 2015.

Konak kebab


Sastojci

Pire:
4 srednja krumpira
oko 100ml mlijeka
1 žlica maslaca od zohe
sol,papar

Mesni nadjev:
400g juneceg mesa/mekane snicle
1 velika crvena paprika ili dvije
manje
2 srednje rajčice
1 glavica luka od mlijeka
1/2žličice mljevenog kumina
sol,papar

Ostalo:
2 balancane/patliđana
3žlice maslinovog ulja
100g naribanog sira
1/2žličice mljevene crvene paprike

Priprema
1. Ocistite i narezite krumpir.Stavite ga u hladnu vodu kuhat ,kad uzavre posolite vodu.
 Kuhani krumpir procijedite dodajte mu maslac i mlijeko pa napravite pire posolite i
poparite po zelji.
2. Operite i narezite balancana na fetice.Lagano ih posolite i ostavite stajati deset minuta.
Prebrisite ih kuhinjskim papirom i premazite uljem te ih preprzite na suhoj tavi par
minuta sa svake strane .Poslozite ih u posudu za pecenje.
3. Narezite meso na kockice.U tavu stavite jednu zlicu ulja kad se zagrije dodajte
nasjeckani luk ,pirjajte desetak minuta posolite poparite ,dodajte kumin,promijesajte.
Nasjeckajte papriku na kocke i nju zajedno s mesom propirjate ,postom dodajte
naribanu rajcicu s malo secera .Pustite da sve kuha dok meso ne omeksa. Maknite sa
vatre pa pustite da se malo ohladi.
4. Na pecene balancane dodajte po zlicu nadjeva ,nadjev vam nebi smio biti rijedak ,ako
je ,pustite da jos kuha dok se tekucina ne reducira.
5. Na nadjev stavite pire krumpir.Fino ga zagladite da sve izgleda kao
kupola/konak.Najlakse ce te to izvest ako malo ovlazite ruke vodom.
6. Na kebabe stavite malo sira ,sve pospite mljevenom ljutom ili slatkom paprikom.
7. Pecite ih na 200C nekih 20 minuta dok ne uhvate finu boju i koricu.
8. Evo da vidite presjek.

0 komentari:

Objavi komentar