SASTOJCI
• 400g mlevenog keksa
• 150g margarina za kolace
• 100ml soka od narandze
• 500ml slatka pavlaka
• 600g krem sir
• 150g secer u prahu
• 30g zelatina
• 200ml vode
• 100ml mleka
• 1 kasika vaniline arome
• 3 kasike secera
• 300g smrznutog voca
PRIRPEMA
Priprema biskvita
Pomesati keks, margarin i sok od narandze. Smesu utapkati u modlu i staviti u frizider.
Priprema krema
Pomesati 100ml vode i 20g zelatina ostaviti 5min da nabubri.U toplo mleko sipati dobijenu smesu i ostaviti da nadodje. Umutiti slatku pavlaku, dodati krem sir (ja koristim krem sir suboticke mlekare), vanilinu aromu i secer u prahu i sve to dobro izmutiti.nSmesu sipati u modlu, preko keksa i staviti u frizider.
Priprema zelea
10g zelatina pomesati sa 100ml vode i ostaviti da nadodje. Smrznuto voce (bilo koje, maline, jagode, visnje..) i secer otopiti na laganoj vatri i ostaviti 5min da kljuca. Skinuti sa ringle i ostaviti 10min da se prohladi. Sipati zelatin u voce i dobro promesati. Kada smesa postane mlaka preliti preko torte i ostaviti u frizider. Torta se stegne za 5-6 sati, tako da se moze lepo iseci.
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar