nedjelja, 10. svibnja 2015.

KASANDRA KOLAČ


Jedan od omiljenih kolača moje šire porodice.Znam da već postoje slični recepti, no ovaj se razlikuje u tome što je bez kokosa. Vrijedan je svega truda!
Sastojci

1. BISKVIT

4 bjelanjka
100 g šećera
3 žlice brašna
1/2 praška za pecivo


2. BISKVIT
4 bjelanjka
100 g šećera
100 g naribane čokolade
2 žlice brašna

3. BISKVIT

4 bjelanjaka
100 g šećera
100 g preprženih mljevenih lješnjaka

2 žlice brašna
KREMA

12 žutanjaka
1 l mlijeka

300 g šećera
3 vanilin pudinga
250 g margarina
100 g otopljene čokolade
100 g preprženih mljevenih lješnjaka

Priprema

Biskvite peći na masnom papiru na limu veličine 25×35 na temperaturi od 190 C oko 10 minuta sve dok se rubovi malo ne zarumene.
Kremu kuhati kao puding. U ohlađeno dodati izrađeni margarin i podijeliti na tri dijela( ostaviti malo više žute kreme ). U prvi dio kreme dodati 100 g mljevenih lješnjaka. U drugi dio kreme dodati 100 g otopljene čokolade. Treći dio kreme ostaje žut.
Redoslijed slaganja: bijeli biskvit-krema sa lješnjacima-čokoladni biskvit-čokoladna krema-biskvit sa lješnjacima-žuta krema. Gore se pospu mljeveni lješnjaci.
Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar