Sastojci:
1/2 kg urde (umesto urde mozete staviti tzv. sitan sir)
4 jaja
5 kašika ulja
3/4 čaše od jogurta integralnog brašna
1 prašak za pecivo
1 čaša od jogurta kisele vode
3 vezice zelja
so
Prvo zelje operite i očistite list od središnjeg drvenastog dela. Iseckajte ga na sitne trakice i dobro posolite. Rukom izgnječite zelje što bolje, sve dok ne pusti sok. Dobro ocedite zelje od soka.
Zatim, pomešajte urdu, jaja, ulje, brašno, prašak za pecivo, kiselu vodu i ocedjeno zelje.
A onda krenite sa filovanjem kora.
Raširite jednu koru i poprskajte ulje, preko stavite drugu koru i preko nje rasporedite 1/6 fila. Umotajte nafilovane kore. Tako nafilujte sve kore. Dobijena šest rolata premažte uljem i naredjajte u podmazan pleh. Pecite na 220 stepeni. Ispečenu pitu prekrijte krpom i ostavite 5 minuta da odmori pre sečenja.
Uz ovu pitu najboje ide čaša domaćeg kiselog mleka ili čaša jogurta.
0 komentari:
Objavi komentar