Za ljubitelje kafe u kolacima...u osnovi ovog kolaca su sastojci za bajaderu,
tako da slobodno mozete praviti prema vasem omiljenom receptu!;)
Autor: mignonne
Sastojci
250 g secera
1 kaf.soljica vode (0,75dl)
125 g margarina/maslaca
100 g mlevenih oraha
100 g mlevenog keksa
80 g cokolade
1-2 kasicice mlevene kafe
Glazura
100 g cokolade
3 kasike ulja
Priprema
1. Postupak je isti kao kad se priprema bajadera, znaci skuvati sirup od secera i malo
vode, kuvati 3-4 minuta.
2. Pomeriti sa ringle i dodati prvo margarin ili maslac, mesati dok se na rastopi.
3. Zatim, dodati samlevene orahe i keks, cokoladu i kafu, sve fino izjednaciti.
4. Kad se smesa ohladi, oblikovati male kuglice, i u svaku utisnuti cacakalicom otisak po
sredini, da se dobije oblik zrna kafe.
5. Dobro rashladiti, i spustati u glazuru od rastopljene cokolade, vaditi kasicicom, ponovo
prevuci cackalicom otisak na istom mestu, i staviti na celofan dok se glazura ne stegne.
6. Gotova zrna kafe poredjati u male papirnate korpice.
7. Za glazuru rastopiti cokoladu sa malo ulja na tihoj vatri, mozda ce biti potrebno nesto
vise cokolade, ovde je navedena samo osnovna mera za glazuru. P
0 komentari:
Objavi komentar