nedjelja, 17. siječnja 2016.

MAMINA OBLATNA SA GRIZOM OVE JE MOJA OMILJENA OBLANDA, OBOZAVAM GRIZ I ZATO STO JE MAMINA! MOJA MAMA NIJE NEKI VELIKI MAJSTOR ZA KOLACE ALI ONO STO ZNA DA PRAVI, PRAVI SAVRSENO


Sastojci
1 velika solja za caj mleka
20 kasika secera


2 kocke cokolade za kuvanje
8 kasika griza
1 maragrin (250g)
1 manje pakovanje oblande

Priprema
1.
prokuvati mleko, secer i cokoladu, dok se sve lepo rastopi onda u to mleko dodati griz i kuvati dok ne zgusne
2.
u vrucu griz-smesu dodati na komade seckan margarin i dobro mesati
3.
smesu ostaviti da se ohladi, samo toliko da je jos mlaka
4.
griz smesu podeliti na 4 jednaka dela i filovati oblandu (rubicastu stranu), dobro pritisnuti i staviti nesto tesko na nju i tako ostavite je do sutra dan



coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar