utorak, 17. studenoga 2015.

UŠTIPCI: Stari, provjereni recept – kao iz bakine kuhinje


Sastav:
• 3 jajeta
• 2 dl mlijeka
• 2 dl kisele vode
• 1 kašičica šećera

• 1 kašičica soli
• 3 kašike ulja
• brašna po potrebi
• 1 prašak za pecivo
Priprema:
Sastojke sjediniti, i to prvo žicom umutiti jaja, pa redom dodavati tekuće sastojke i na kraju brašno.
Smjesa treba biti gušća nego za palačinke, ali ne tvrda ili pregusta.

U veću posudu sud za pečenje (dublju tavu, plitki lonac…) stavite ulje. Kad se ulje zagrije, kašikom vadite smjesu i stavljate u posudu.
Uštipke peći s obje strane dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
Nakon toga izvaditi ih na tanjur na koji ste stavili papirni ubrus da bi se prije posluživanja upila nepotrebna masnoća

0 komentari:

Objavi komentar