petak, 27. studenoga 2015.

Sladoled torta


Ova jednostavna sladoled torta je napravljena na insistiranje mog supruga. Naime, dok je bio dečak, njemu je moja svekrva (njegova majka), često pravila ovu tortu. Kasnije je otišao na fakultet, zaposlio se u drugom gradu i ova sladoled torta je pala u zaborav. Nedavno smo, u gostima, probali jedan kolač koji ga je podsetio na ovu tortu i od tada nismo imali mira dok nismo našli recept i napravili je. Ova nepečena torta je jednostavna za pripremu, ima fil koji podseća na sladoled od čokolade, na dnu je keks a na vrhu šlag. Kada sve malo odstoji, i keks upije, torta se prosto topi u ustima.

Za sladoled tortu je potrebno:

150 g keksa,
250 g margarina,
250 g čokolade,
150 g šećera u prahu,
7 jaja,
2 šlag kreme.


Sladoled torta je pripremljena na sledeći način:


Penasto umutiti margarin sa 75 g šećera u prahu.
Čokoladu rastopiti sa malo vode pa prohlađenu dodati u margarin i mutiti dok ne bude formirana homogena smesa.
U jednoj posudi umutiti sneg od belanaca a u drugoj dobro umutiti žumanca sa 75 g šećera u prahu.
Sjediniti žumanca i belanca i dobro umutiti pa sipati u smesu od margarina i mutiti dok ne bude dobijen fini krem.
Na tacni ređati keks prethodno umočen u mleko.
Premazati filom.
Posebno umutiti dve šlag kreme po uputstvu pa naneti preko fila.

Izvor:jednostavnirecepti.blogspot.ba

0 komentari:

Objavi komentar