Za koru:
8 jaja,
8 kašika šećera,
4 kašike mlevenih oraha,
4 kašike brašna,
1 kesica praška za pecivo,
malo gaziranog soka od pomorandže.
Za fil I:
300 g mlevenog keksa,
200 ml gaziranog soka od pomorandže,
200 g šećera u prahu,
100 g mlevenih oraha.
Za fil II:
1 l mleka,
4 pudinga od vanile,
10 kašika šećera,
250 g margarina,
200 g šećera u prahu,
5 kesica vanil-šećera,
100 g čokolade za jelo i kuvanje.
Ostalo:
300 g jafa keksa,
malo gaziranog soka od pomorandže za natapanje keksa,
2 kesice šlag kreme od vanile.
Priprema:
Kora:
Umutiti 8 belanaca sa 8 kašika šećera a zatim dodati 8 žumanaca, 4 kašike mlevenih oraha, 4 kašike brašna i prašak za pecivo pa promešati.
Smesu sipati u prethodno uljem namazan i brašnom posut pleh i ispeći koru na 180 ◦C.
Gotovu koru preseći na pola.
Fil I:
U odgovarajuću posudu staviti mleveni keks pa preliti sa 200 ml gaziranog soka.
Dodati 200 g šećera u prahu i 100 g mlevenih oraha pa dobro promešati.
Fil II:
Puding od vanile razmutiti sa malo mleka a ostatak mleka i 10 kašika šećera staviti da provri.
Dodati puding i kuvati dok se ne zgusne.
Ostaviti da se ohladi.
Posebno umutiti margarin sa 200 g šećera u prahu i vanil-šećerom pa sjediniti sa ohladjenim pudingom.
Podeliti smesu na dva dela.
U jedan deo dodati 100 g otopljene čokolade a drugi ostaviti istim.
Tortu filovati sledećim redosledom: staviti prvu koru pa poprskati gaziranim sokom, zatim fil od mlevenog keksa, jafa keks umočen u gaziran sok od pomorandže, žuti fil, staviti drugu koru pa je poprskati gaziranim sokom od pomorandže, braon fil pa šlag.
Izvor:jednostavnirecepti.blogspot.ba
Kolika je velicina tepsije
OdgovoriIzbriši