srijeda, 18. studenoga 2015.

Rogač pita


Sastojci
Za tijesto:
500 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica šećera
1 Prašak za pecivo Dolcela
 1/2 žličice naribane korice limuna
 1/2 žličice soli
2 žumanjka
200 g maslaca
50 g kiselog vrhnja
šećer u prahu za posipanje
Za nadjev:
200 g mljevenog rogača
200 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
250 g šećera
1 Prašak za pecivo Dolcela
300 ml mlijeka
100 ml ulja
450 g jabuka
2 bjelanjka

Priprema
Za tijesto:
1. U dublju zdjelu stavite brašno, šećer, prašak za pecivo, naribanu koricu limuna, sol i
lagano promiješajte.
2. Dodajte žumanjke i električnom miješalicom na najmanjoj brzini lagano promiješajte.
3. Dodajte omekšali maslac, pojačajte snagu na miješalici i miješajte dok ne dobijete
ravnomjerno zrnatu strukturu. Zatim dodajte vrhnje i još kratko promiješajte.
4. Tijesto još malo zamijesite rukama. Podijelite ga na dva dijela i pustite da odstoji oko
30 minuta na sobnoj temperaturi.
5. Polovicu tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na veličinu tepsije (22X34 cm).
Položite u tepsiju i napikajte vilicom.
6. Po tijestu ravnomjerno rasporedite nadjev i prekrijte ga razvaljanom drugom polovicom
 tijesta.
7. Tijesto napikajte vilicom i stavite u zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite 45-50 minuta.
8. Pečenu pitu izvadite iz pećnice, pospite šećerom u prahu i pustite da odstoji barem 30
minuta.
Za nadjev:
1. U većoj posudi pomiješajte rogač, brašno, šećer i prašak za pecivo. Ulijte mlijeko, ulje i električnom miješalicom miješajte dok se smjesa dobro ne poveže, pa dodajte
naribane jabuke i još kratko promiješajte.
2. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg i lagano kuhačom umiješajte u nadjev.
Posluživanje
Kolač narežite na kocke i poslužite uz hladni ili topli napitak.
Savjet
Kolač će biti ukusniji ako ga ispečete dan ranije.

0 komentari:

Objavi komentar