nedjelja, 1. studenoga 2015.

RECEPT KOJI JE ZA KRATKO VRIJEME POSTAO HIT UVJERITE SE ZAŠTO "PILETINA SA KIKIRIKIJEM"


Svi ljubitelji egzotike i neobičnih kombinacija obožavat će ovo omiljeno jelo
kineske kuhinje. Priprema se u voku ili konusnoj gusenoj tavi i to vrlo kratkim
pečenjem.

Sastojci 2 osobe
250 g pilećih fileta
100 g poriluka
100 g očišćenog, neprženog kikirikija
1 žličica nasjeckane ljute papričice
100 ml ulja
1 žlica Gussnela Dolcela
50 ml sojina umaka
2 češnja češnjaka
1 žličica đumbira u prahu
2 žličice Gussnela Dolcela
100 ml vode
50 ml bijelog vina
1 žličica Vegete

Priprema
1. Pileće filete operite, posušite, narežite na kockice i pospite Gussnelom.
2. Poriluk narežite na kolutiće i dobro operite pod mlazom vode, a češnjak nasjeckajte.
3. Na ugrijanom ulju kratko popecite kikiriki pa ga šupljom lopaticom izvadite i stavite na
tanjur.
4. Na istoj masnoći pecite piletinu oko 10 minuta pa je također izvadite šupljom lopaticom
i stavite na tanjur. Na istoj masnoći popecite ljutu papričicu i poriluk.
5. Piletinu i kikiriki vratite u tavu i sve dobro pomiješajte s porilukom.
6. Gussnel razmutite s vodom, dodajte nasjeckani češnjak, sojin umak, đumbir, vino i
Vegetu.
7. Ovom mješavinom zalijte popečenu piletinu i sve još kratko prokuhajte.
Posluživanje
Piletinu s kikirikijem poslužite s kuhanom rižom.
Savjet
Piletinu možete zamjeniti kombinacijom više vrsta mekanih mesa (puretina,
teletina).

0 komentari:

Objavi komentar