nedjelja, 1. studenoga 2015.

Mljac,mljac kolač



Ovaj kolač je toliko lagan za pripremu,a o okusu da ne govorim(mmm).Za pola
sata dobijete čudo! Vrijedi probati :)

Autor: Anamarija-123

Sastojci

BISKVIT:
4 Jaja
5 dkg Šećera
20 dkg Margarina ili maslaca
10 dkg Čokolade za kuhanje
4 žlice Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica Prašak za pecivo Docela
KREMA:
1/2 l Slatkog vrhnja za šlag
20-25 dkg Čokolade za kuhanje
PRELJEV ZA BISKIVIT
0,5 dcl Mlijeka


Priprema

1. BISKVIT: Žutanjke i šećer umutiti, dodati rastopljeni maslac i čokoladu, brašno
pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bijelanjaka. Peći otprilike 20-25
minuta na 180°.
2. KREMA: Slatko vrhnje zagrijemo na vatri,te dodajemo čokoladu.Kuhamo tako dugo dok
nam se čokolada ne otopi do kraja!
3. Nakon što je biskvit pečen ja ga polijem sa 1/2dcl mlijeka . Kremu
prelijemo vruću po biskvitu.Krema je malo rijeđa,no nemojte da Vas to brine jer nakon
što ju stavite u hladnjak stisnut će se (ja kolač ne stavljam odmah vruću u
hladnjak,nemojte ni vi jer će Vam krema popucati ili se uopće neće stisnuti).
4. Kolač mora odstajati barem 5-4 sati za jelo(najbolje preko noći) i vjerujem da ćete biti
oduševljeni!
Dobar tek! :D

0 komentari:

Objavi komentar