Autor: jakica
Sastojci
Krema I.
8 dcl mlijeka
10 žlica šećera
2 žumanjka
2 dcl griza ( 1 šalica)
25 dag margarina
1 vanilin secer
Krema II
1/2 l slatkog vrhnja
10 dag cokolade (vaše omiljene, ja sam
stavila mliječnu)
i još potrebno
petit keks
čokoladno mlijeko za namakanje petita
Priprema
1. Od 8 dcl mlijeka odvojiti dio da se umuti žumanjci i griz. Preostalo mlijeko staviti
kuhati sa šećerom pa kad provre dodati griz , mješati par minuta dok se zgusne. Dodati
vanilin šećer, skloniti s vatre, i pustiti da se napola ohladi. U tu napola ohladenu kremu
umješati margarin pa dobro umutiti.
2. Za drugu kremu izmiksati slatko vrhnje pa u to dodati čokoladu isjeckanu na male
komadiće.
3. Petit keks nakratko namočiti u čokoladno mljeko (ili kavu) pa slagati u lim (veličine oko
20x30 ), premazati sa polovicom žute kreme, pa preko žute staviti polovicu šlaga sa
komadićima čokolade, opet petit keks-žuta krema-ostatak šlaga.
Posluživanje
Poslužiti dobro rashlađeno.Ovo je osnovni recept, a vi možete opet prilagoditi svome
ukusu, možda umjesto griza staviti puding sa omiljenim okusom, umjesto petit keksa može
plazma keks ili sl....stvarno je podložan promjenama....
0 komentari:
Objavi komentar