četvrtak, 26. studenoga 2015.

Kuglof od sira i naranče


Izuzetno mekan i sočan, a još bolji drugi dan!

Autor: veteran

Sastojci 8 osobe
250gr svježeg sira
125gr maslaca
5 jaja
20dkg šećera u prahu
20dkg oštrog brašna
10dkg mekog brašna
1 vanili šećer
1 prašak za pecivo
1 žlica ruma
korica i sok od jedne naranče

Priprema

1. Maslac rastopite na laganoj vatri i ostavite da se prohladi. Sir, vanili šećer i šećer
pjenasto istucite. Dodavajte jedno po jedno žumanjce, svaki put miksajući pola minute.
2. Sad dodajte koricu i sok od naranče, rastopljeni maslac, rum, pa još malo izmiksajte.
Umješajte prosijano brašno s praškom za pecivo. Na kraju lagano kuhačom umješajte
snijeg od bjelanjaka.
3. Kaulup namastite i pobrašnite, izlijte smjesu u kalup i pecite nekih 45 minuta na 180°C.
Provjerite čačkalicom da li je kolač gotov.
4. Kuglof prohladite u kalupu, pa ga tek onda izvadite. Hladan kuglof možete samo posuti
šećerom u prahu ili prelijte čokoladnom glazurom.

0 komentari:

Objavi komentar