ponedjeljak, 9. studenoga 2015.

KOKOSICE ČOKOSICE MOJE NAJDRAŽE KOCKE SA KOKOSOM A ČESTO SE PRAVE U MOJOJ KUHINJICI


Sastojci

za biskvit:
6 jaja
6 žlica šećera
1 vrećica vanilin šećera
5 žlica brašna
1 vrećica praška za pecivo
3 žlice gorkog kakaa
3 žlice ulja

za kremu:
1 l mlijeka
6-8 žlica šećera
200 g kokosovog brašna
16-18 malih žlica griza(pšenične krupice)
50 g margarina

za glazuru:
100g čokolade za kuhanje
4 žlice mlijeka
50 g margarina
i još:
malo slatkog kakaa (prosijanog) za posip

Priprema
1.
-srednji dublji četvrtasti kalup obložiti pek papirom a pećnicu ugrijati na 170 C
2.
-u zdjeli mikserom izmiksati jaja, šećer i vanilin  šećer dok smjesa ne dođe kremasta,malo sačekati da se smjesa ohladi od miksanja a onda uz miksanje dodati u tankom mlazu ulje i onda polako umiješati brašno,prašak za pecivo i kakao(koje trebate prije zajedno promješati i prosijati).Dobivenu smjesu istresite u pleh,poravnajte i stavite peći u ugrijanu pečnicu oko 25 minuta.Dok se biskvit peče pripremite kremu.,
3.
U mlijeku skuhajte kokosovo brašno i 6-8 žlica šećera na laganoj vatri.Kad bude biskvit gotov onda dovršite kremu zbog toga jer na topli biskvit ide topla krema.U kremu od kokosa ukuhajte 16-18 malih žlica griza uz stalno mješanje a na kraju dodajte 50 g margarina i dobro promješajte.Tako dobivenu toplu kremu ravnomjerno premažite preko biskvita(krema ne smije stajati,jer se zbog griza brzo stvrdne pa bi je bilo teško rasporediti).Kolač ostavite da se malo prohladi a onda ga prelijte čokoladnom glazurom.
4.
-za čokoladnu glazuru na niskoj temperaturi ili na pari rastopite izlomljenu čokoladu zajedno sa mlijekom i margarinom narezanom na listiće,glazuru mješajte dok se ne sjedini i malo zgusne a onda je ravnomjerno rasporedite po kremi.Gotov kolač ohladite(ja ga držim u hladnjaku(.
Posluživanje
-prije serviranja kolač izvadite najmanje 30 minuta iz hladnjaka da se okusi prožmu,kolač izrežite na kocke i posipajte sa malo slatkog prosijanog slatkog kakaa...i uživajte!

2 komentara:

  1. Kolac je jako ukusan, ali se krema u potpunosti odvaja od biskvita koji se pak jako zalijepio za pek papir...savjet?

    OdgovoriIzbriši