Jedna od varijacija na temu brzih, ljetnih kolača...
Potrebno je: 200 gr mljevene plazme ( petit buerra ili čajnih kolutića)
140 gr maslaca
žlica-dvije mlijeka
Krema 1. 1 pakiranje parfe kreme Dolcela
4 žlice millerama
Krema 2. 200 ml vrhnja za šlag
2 žlice šećera u prahu
2 žlice millerama
I još: 200-250gr jagoda
Priprema
Keks pomiješati sa otopljenim maslacem i mlijekom, pa utisnuti dobro rukama u kalup vel.26 ili uz pomoć obruča na tacnu. Staviti u frižider. Jagode operite i razrežite po želji.
Parfe kremu miksajte sa 450 ml mlijeka 2 minute najvećom brzinom pa dodajte mileram i nastavite mutiti još minut-dva. Izvadite podlogu iz frižidera pa pola kreme rasporedite po keksu zatim stavite razrezane jagode i preko njih ostatak kreme. Stavite u fižider dok smiksate šlag.
Vrhnje za šlag smiksajte pa pri kraju miksanja dodajte šećer i mileram. Sjedinite mikserom pa rasporedite po parfe kremi. Ukrasite jagodama i kokosom ili čokoladom ( po želji).
Posluživanje
Tortu ohladite 2-3 sata, pažljivo odstranite obruč i uživajte!
PS.otprilike vam treba oko 250gr millerama, kojeg možete zamijeniti punomasnim kiselim vrhnjem. Također, u obzir dolazi svo sezonsko voće:trešnje, višnje, breskve, kajsije, borovnice...a kome se ne da mljeti keks, nek stavi piškote ili čitavu plazmu umočenu u malo mlijeka umjesto podloge.
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar