srijeda, 18. studenoga 2015.

CRN BEL KOLAČ ZA KOJI CE VAS SVOJIM UKUSOM NATJERATI DA GA ČESTO PRAVITE



Sastojci

15 dag čokolade za kuhanje
2,5 dag maslaca
1 v.ž ulja
4 dag napuhane riže(ili rižine pahuljice s
medom ...)

krema;
1 Mljevena želatina Dolcela
100 ml mlijeka
50 dag kravljega sira
15 dag Šećera u prahu Dolcela
1 Vanilin šećer Dolcela
2 m.ž naribane limunove korice
nekoliko kapi ekstrata vanilije

Priprema

1. Posudu za pečenje promjera 22*30 cm obložite pek papirom.Čokoladu razlomite i
otopite na vodenoj pari s maslacem i uljem.Dodajte napuhanu rižu ili rižine pahuljice
koje lako nabavite u svim većim dućanima.
2. Želatinu uspite u posudu i zalijte mlijekom,te ostavite da nabubri 10 minuta .Tada je
isto otopite na pari,.Kravlji sir izmiksajte s vanilin šećerom ,šećerom u prahu,kapima
vanilje,ribanom koricom.Dodajte otopljenu želatinu i sve dobro izmiksajte.
3. Smjesu od čokolade ravnomjerno rasporedite u tepsiji i stavite u hladnjak da se malo
stisne.
4. Preko čokolade sipajte bijelu kremu od sira i poravnajte.Stavite u frižider da se stisne.
5. Režite nožem umočenim u vruću vodu na kocke.Po želji ukrasite struganom čokoladom.
Posluživanje
Recept je u orginalu "čokoladne ploške s napuhanom rižom" iz časopisa "Čarolija okusa".....

0 komentari:

Objavi komentar