nedjelja, 22. studenoga 2015.

ČOKOLADNI MUFFINI SAVRŠENI SU


aaaaaa savrsen je :))) boljeg uvoda nemam ;)

Sastojci
150 g. crne kvalitetne cokolade za
kuhanje
3 jaja
50 g. secera
2 vanilija bourbon secera
80 g. maslaca (omeksalog na sobnoj
temperaturi)
125 g. brasna
50 g. mljevenih badema
1 kasikica praska za pecivo (puna)
12 kasikica nutelle (ili slicnog namaza)
1 kas. secera u prahu
voce po zelji za dekoraciju ako
zelite

Priprema

1. Prvo cokoladu istopiti na pari. Ostaviti na stranu da se malo ohladi. Jaja, secer i
borubon vanilija dobro izmiksati. Zatim dodati maslac pa miksati jos oko 5 minuta.
Brasno, prasak za pecivo i bademe, sve skupa promjesati, pa u 2 navrata dodati smjesi
od jaja. Miksati oko 1 minutu jos.
2. Sada dodati istopljenu cokoladu i sve dobro izmiksati.
3. Pripremiti kalup za muffine, obloziti ga papirnatim kosaricama ili samo nauljiti i
pobrasniti. U svaku kosaricu staviti pola kasike smjese, pa kasikicu nutelle, pa kasiku
smjese. TREBA nutella da dode bas u sredu, da se tokom pecenja ne digne i pocme
goriti. Sto je se meni, skoro, pa desilo, drugi put sigurno znam, bolje dole manje
smjese staviti a gore vise da dobro prekrije nutellu.
4. Peci u zagrijanoj pecnici na 180 stupnjeva, oko 20 minuta. Kada se malo ohlade, posuti
odozgo sa secerom u prahu. Na svaki muffins, odozgo, preko secera u prahu kada se
stavi, zalijepite nutellom voce po izboru u orginalnom receptu je visnja ili tresnja, ja
sam stavila grozde :) i bas mi super pase :)
Posluživanje
Recept je iz kuharice Lisa, Sweet Dreams! Novo zimsko izdanje.

0 komentari:

Objavi komentar