SASTOJCI
• 250 g putera
• 250 g šećera
• 1 vrećicu vanilin šećera
• malo soli između prstiju
• 5 jaja
• 350 g brašna
• 1 vrećica praška za pecivo
• 100 g mljevenih oguljenih badema
• 200 g gotovog pudinga od vanilije
• 200 g gotovog pudinga od čokolade
• 1 velika kašike kakao
• 300 g trešanja (friških , zamrznutih ili iz galona)
PRIPREMA
Puter sa šećerom, soli (malo između prstiju) i vanilijom kremasto umutiti. Dodati jedno po jedno jaje dobro umutiti i dodati brašno sa praškom za pecivo. Masu podjeliti na dva dijela.
U jednu masu dodati gotovi vanilin puding i mljevene bademe. Sve dobro pomiješati.
U drugi dio dodati gotovi čokoladni puding i kakao i isto pomiješati.
Formu od kuglofa pomastiti i pojedinačno dodavati tamnu i svjetlu masu
Trešnje očistiti i podijeliti ih po masi.
Rest mase podjeliti tako da tamo gdje je bila svjetla masa stavite tamnu i obrnuto.
peći na 180 gradi oko 50 minuta.
Izvor:coolinarika
0 komentari:
Objavi komentar