nedjelja, 15. studenoga 2015.

7 + 7 + 7 Ovako se ZOVE jer svega ide po 7


Biskvit
 7 bjelanjaka
 7 žlica šećera
 7 žlica oštrog brašna
 3 žlice mlake vode
Preljev
 1 dl mlijeka

Krema

 7 žumanjaka
 7 žlica šećera
 6 žlica oštrog brašna
 1 žlica gustina
 8 dl mlijeka
 250 g margarina
 1 kesica šlag pjene
 50 g čokolade

Priprema
Biskvit: Izmiješati 7 bjelanjaka i postepeno nadodavati šećer, pa brašno i vodu. Biskvit staviti u nauljenu tepsiju i peći na 160°C dok biskvit ne porumeni (oko 25 min). Izvaditi biskvit čim dobije boju jer će u protivnom biti pretvrd. Ostaviti biskvit da se ohladi.
 Kada je biskvit ohlađen treba ga nabosti čačkalicom i preliti s 1 dl mlijeka

Krema: dobro izmiješati žumanjke, brašno, šećer, gustin i 1 dl mlijeka. Navedenu smjesu dodati u 7 dl vrućeg mlijeka i kuhati (kao puding) 5 minuta.
Ostaviti kremu da se ohladi.
Kada je krema hladna u nju dodati 1 margarin i dobro izmiješati. Gotovu kremu premazati po biskvitu.
Pripremiti šlag po uputama na kesici i premazati kolač. Nakon toga sitno nasjeckati čokoladu i posuti po kolaču.

0 komentari:

Objavi komentar