nedjelja, 20. rujna 2015.

Schwäbischer Salzkuchen/Njemački slani kolač


U susret Oktoberfestu jedan fina grickalica.Cure ako ima recept vicite!!!

Autor: Mucika


Sastojci 4 osobe
Tijesto:
275g brašna
50g maslaca/masti
1/2 kesice Kvasac instant Dolcela
1/2žličice šećera
200ml mlakog mlijeka
sol

Preljev:
2 jaja
1 puna žlica brašna/ako je prerijetko vrhnje i
malo više
200ml kiselog vrhnja 12%
100ml vrhnja za kuhanje/lidl/jer je gusto
1žlica nasjeckanog vlasca
oko 1 žlice sjemenki kima

sol

Priprema
1. U posudu stavite brasno pa ga pomijesajte sa solju.Naribajte maslac po brasnu i lagano
promijesajte. U sredini brasna napravite rupicu stavite u sredinu kvasac ,secer pa
dodavajuci toplo mlijeko zamijesite tijesto. Pustite da se dize nekih 30-45 min..Tijesto
razvaljajte na protvan koji ste lagono mnamastili i posuli brasnom ili koristite papir za
pecenje.

2. Preljev: U posudu dodajte kiselo vrhnje i vrhnje za kuhanje ,sol,jaja,brasno i sitno
nasjeckani vlasac. Sve dobro zamutite metlicom.
3. Razvaljaljano tijesto premazite nadjevom.Pospite kimom. Pecite u zagrijanoj pecnici na
220C/20 min dok ne dobije finu zlatastu boju .
Posluživanje
Servirajte uz dobro rashladeno bijelo vino ili naravno pivo.

0 komentari:

Objavi komentar