utorak, 29. rujna 2015.

Piletina Toscana !!


Sastojci

4 vece crvene paprike (moze i
zuta,zelena babura)
4 kom pilecih prsa
100 gr . svjezeg spinata (moze pakovanje
smrznutog i dobro ocjedjen)
par kasika maslinovog ulja
po ukusu vegeta,papar
4 cena cesnjaka
300 gr mozzarelle ili nekog drugog sira
(ribanog)

Priprema

1. Papriku operite,obrisite, odsjecite vrh sa peteljkom i ocistite od sjemenki.Poslazite je
na plici lim i pecite na gril funkciji ili na gornjoj resetki nekih 10-15 min. tek toliko da
se paprika dobro ugrije i malo usahne!
2. Dok se paprika pece,pripremite meso!Pileca prsa operite,posusite i stavite ih u deblju
najlonsku vrecicu i istucite batom za meso,ne previse tanko,tek toliko da se debljina
izjednaci!Meso povegetite,popaprite i svaki komad premazite sa kasikom maslinovog
ulja i na to rasporedite sitno isjeckani cesnjak.
3. Spinat operite,odstranite peteljke i ako su vam veci listovi,samo ih grubo isjecite i
poslazite na svaki komad mesa po saku spinata i na spinat rendani sir!
4. Sve to pritisnite da se slijepi za meso i cvrsto zamotajte.Odozgo premazite maslinovim
uljem.
5. Kada se paprika malo propekla izvadite je iz pecnice i u svaku papriku dobro
ugurajte,da dobro sjedne i popuni papriku, po rolnu piletine(rolnu okrenite uspravno).
6. Napunjenu papriku pecite oko 60 min. na 200' !Paprika i meso ce pustiti svoj sok,tako da
cete dobiti i malo, jako ukusnog saftica!Nakon 60 min.Izvadite papriku i na vrh svake
stavite preostali sir i zapecite nekih 5-10 min,tek toliko da se sir otopi i dobije finu
bojicu!
7. Napomena: Po mogucnosti gledajte da paprika ima malo sire dno tako da moze da stoji
uspravno pri pecenju,tako da se sokovi od mesa i spinata zadrze u noj,s tim ce meso biti
ukusnije i socnije!
8. ANIMODA je paprike punila ribom umjesto piletine i kaze da je isto tako jako ukusno!
Posluživanje
Servirajte toplo uz dodatak krumpir pire ili pecenih krumpirica,koje isto tako mozete peci

zajedno sa mesom i paprikom!Uz to jako fino ide i neka vama omiljena salatica!!!Dobar
tek!"

0 komentari:

Objavi komentar