subota, 19. rujna 2015.

IMALA JE PREKO 80 GODINA I NIJEDNU SIJEDU! TAJNA JE U OVOM NAPITKUDolaskom sunčanih dana nastupa idealno vrijeme za čišćenje organizma od toksina. Među najboljim načinima za to je tretman s jednim od najsnažnijih sredstava za detoksikaciju – pšeničnom travom, odnosno mladom pšenicom.
Pšenična trava djeluje poput čiste sunčeve energije, a 7,5 grama ima jednaku nutritivnu vrednost kao i 175 grama šargarepe, salate ili celera. Njene sposobnosti čišćenja organizma bile su poznate još u doba faraona.
Danas, kada se svakodnevno suočavamo sa stresom, zagađenom okolinom, štetnim zračenjima i nezdravom hranom, njeno detoksikacijsko djelovanje je važnije nego ikad.
Ako se osjećate umorno i teško i stalno ste dekoncentrisani, čišćenje organizma pšeničnom travom vam može pomoći da povratite energiju i poboljšate zdravlje.

Znakovi da vam je potrebna detoksikacija:
glavobolja
alergija
problemi s kožom
zadah i neprijatan miris tijela
loša probava
nadutost i gasovi
gojenje ili prekomjerno mršavljenje
zatvor
umor, loša koncentracija, slabo pamćenje
depresija
prijevremeno starenje
Dobrobiti pšenične trave
Pšenična trava sadrži preko 100 elemenata potrebnih čovjeku, među kojima su esencijalne masne kiseline, važni enzimi i antioksidansi.


Jedan od važnijih elemenata je hlorofil, na kojeg otpada oko 70 posto sastava pšenične trave. Hlorofil je važan za izbacivanje otrova i teških metala iz tijela. Tu su i vitamini A, B, B17, C, E, F i K, te minerali kalijum, gvožđe, magnezijum i kalcijum.
Pšenicna trava povećava broj crvenih krvnih zrnaca, čisti krv i druge organe i stimuliše metabolizam. Zbog visokog udjela hlorofila obogaćuje krv kiseonikom. Efikasno čisti jetru i neutrališe toksine. Podstiče rad štitne žlijezde i smanjuje kiselost organizma.


Sok od pšenične trave vraća boju sijedim vlasima
Redovno konzumiranje svježeg soka mlade pšenične trave pruža nam mnoge prednosti, a jedna od njih je i ta da može usporiti rast sijedih vlasi i vratiti sijedoj kosi njenu prirodnu boju!
S 82 nije imala nijednu sijedu!
Ispijanje sokova od mladih zelenih žitarica prva je promovisala dr. Ann Wigmore. Ona je detaljno istražila ljekovita svojstva soka od mlade pšenice i razvila je i detaljno opisala proces uzgoja mlade pšenice u plitkim posudama kod kuće ili na bilo kom mjestu. Izmislila je i jeftin sokovnik za mladu pšenicu kako bi taj životni eliksir učinila dostupnim svakom, prenosi Atma.hr.

0 komentari:

Objavi komentar