nedjelja, 27. rujna 2015.

ČUPAVA PITA OD JABUKA TAKO SOČNA SVA SE TOPI U USTIMA


Sastojci:
Prhko tijesto:
-2 jaja
-15 dkg biljne masti ili maslaca
-prstohvat soli
-1 vrečica vanil šećera
-15 dkg šećera
-1 vrečica pecilnog praška
-30 dkg brašna


Nadjev od jabuke:

-1 kg jabuka
-2 dcl šećera
-3 vrečice vanil šećera
-2 velike žlice ruma
-1/2 male vrečice cimeta
-prstohvat limunove korice(ribane)

Priprema:
Umutiti jaja sa vanil šećerom i šećerom
Zatim u smjesu dodati prstohvat soli i naribanu biljnu mast (može i maslac)
Sve dobro sjedinimo i na kraju dodamo brašno sa pecilnim praškom..
Dobro sjediniti sastojke i umijesiti srednj tvrdo tijesto(ako je tijesto mekše dodati još brašna a ako je pretvrdo dodati žlicu mlijeka)
Tijesto formirati u kuglu ,zamotati alu folijom i staviti u frižider da se kasnije može lakše razvaljati
Izvaditi tijesto iz frižidera, podijeliti ga na jedan veći dio i jedan manji
Veći komad tijesta tanje razvaljati

Tepsiju obložiti razvaljanim tijestom
Na tijesto staviti prethodno pripremljenu filu od jabuke
Na kraju manji komad tijesta naribati po jabukama
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 35 minuta ili dok nije pečeno

FILA OD JABUKE:
Naribati jabuke
Dodati im šećer, vanil šećer.cimet, koricu limuna i rum
Sve dobro sjediniti i ravnomjerno rasporediti po tijestu
Dobar tek!!!!!!

1 komentar:

  1. Molim da uklonite recept i fotografiju koji su moje osobno vlasništvo.Polažem puna autorska prava na njih i poduzeti ću sve mjere koje su potrebne da se riješi ovaj nesporazum...
    Unaprijed zahvaljujem
    Ariana Pustahija

    OdgovoriIzbriši