ponedjeljak, 6. srpnja 2015.

Žu-žu kiflice -samo mmmmmmmmm…..


Sastojci:
testo

1 deci jogurta
1 deci kisele pavlake
1 deci mleka
1 deci ulja
2 kašikice šećera
2 jaja
40 gr svežeg kvasca
malo soli
oko 700 gr brašna

fil

250 gr margarina
200 gr+ 200 gr sitnog sira
200 gr salame
1 belanjak

Priprema:

1. pavlaku, jogurt i mleko malo smlačiti ,dodati šećer i kvasac i još u to 4 male kašikice
brašna ,kad to nadođe u to dodati ostale sastojke ,zamesiti testo i ostaviti na toplom
mestu da se masa udvostruči, zatim razvući jednu veliku koru ,preko nje narendati
hladan margarin i posuti sa 2oo gr sitnog sira i uviti u rolat koji treba da odstoji pola
sata, zatim opet razvući veliki pravougaonik iseći ga na pet traka i u cik cak seći testo
tako da se dobiju trouglovi, filovati sa 200 gr sira i sa salamom naseckanom na kockice,
premazati žumancetom.

BUREK SA MESOM BEZ KORA: NEŠTO POSEBNO A VRLO JEDNOSTAVNO… Ovako pripremljen burek, pita, kako god ga budete poželeli nazvati, veoma je ukusan, a što je još važnije, izuzetno lak i brz za pripremu. Možete ga poslužiti toplog, a jednako je dobrog ukusa i hladan.

Sastojci: 300 gr mlevenog mesa 2 - 3 glavice crnog luka 4 jajeta 1 šoljica mleka 1 jogurt (čaša od 2 dcl) 12 kašika brašna 1 prašak za pecivo so (stavila sam 2 kašikice) biber (stavila sam 1 ravnu kašikicu) ulje za tepsiju Priprema: Crni luk iseckati na sitno.
Izvor:(coolinarika.com)


0 komentari:

Objavi komentar