ponedjeljak, 20. srpnja 2015.

TORTA IZNENAĐENJA-BEZ PEČENJA



Lagana kremasta torta, bez pečenja, sa piškotama i kremom od mlečne i bele čokolade.
Sastojci


za krem:

 100 g mlečne čokolade
 50 g bele čokolade
 2 kašike gustina
 250 ml   mleka
 150 g omekšalog maslaca
 3 kašika šećera u prahu
za koru:

 200 ml mleka
 1 vanilin šećer Dolcela
 oko 300 g piškota

ukrašavanje:

 malo ribane bele čokolade i
  čokoladnih mrvica Dr.Oetker


Priprema

Umutiti gustin sa 5 kašika mleka. Ostatak satviti da provrije. Zatimj dodati razmućeni gustin i kuvati još 1 minuta. U vreo puding dodati usitnjene čokolade. Mešati dok se ne rastope, a onda ostaviti puding da se ohladi.
Penasto umutiti maslac sa šećerom u prahu. Zatim umešati ohlađeni puding i umutiti krem slika1
Staviti mleko u prikladnu posudu i dodati vanilin šećer, pa mešati dok se ne rastopi. Obruč okrugle forme vel. 24cm, staviti na tanjir. Natopljene piškote ređati na dno, slika2 .
Preko jednog sloja poređanih piškota namazati sloj krema, slika3 ,poravnati i prekriti sa još jednim slojem natopljenih piškota, a zatim premazati ostatkom kreme.
Površinu torte talasasto prošarati, i posuti čokoladnim mrvicama i ribanom belom čokoladom
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar