nedjelja, 19. srpnja 2015.

Svake večeri, on stavlja vlažan peškir na prozor: Od danas, i vi ćete raditi isto!Ove vrele ljetnje noći zadaju nam prave muke sa spavanjem. Najlakše bi bilo da svako kupi po jedan klima uređaj. Međutim, to i nije baš jeftina investicija. Sa ovh 6 jednostavnih trikova, dobro ćete spavati, a opet, i sačuvati koji dinar.

1. Vlažan peškir na prozoru

 Otvorite prozor i stavite vlažan peškir, koji će u toplim noćima raditi kao prirodni klima uređaj.

 2. Kockice leda ispred ventilatora

 Da biste ohladili sobu pred spavanje, samo stavite činiju leda ispred ventilatora

 3. Izbacite sve izvore toplote iz sobe

 Uklonite sve elektronske uređaje iz spavaće sobe. Naročito kada se pune, oni stvaraju zračenja i emituju vama bespotrebnu toplotu.

 4. Hladna kupka za noge

 Jedna hladna kupka, ne samo da će vas rashladiti, već će vam pomoći i da lakše zaspite. Hlađenjen nogu, dolazi do automatske reakcije organizma: pojačaće se cirkulacija ka ovom dijelu ijtela, kako bi se one zagrijale. To će uzrokovati smirivanje i opuštanje cijelog tijela.

 5. Ledene čarape

 Posebno u toplim noćima, osvježiće vas par ledenih čarapa. Samo stavite čarape u zamrzivač, i potom ih obujte. Uživancija!6. Jastuk u frižideruDa, to zvuči pomalo čudno, ali radi! Uvijek tražimo onu jednu, hladnu stranu jastuka, pa zašto onda ne bismo imali OBJE?Eh, kada bismo i mi mogli da se osvježimo u frižideru!  Ne zaboravite da podjelite ove korisne savjete sa prijateljima i olakšate im ove vrele dane.

0 komentari:

Objavi komentar