četvrtak, 23. srpnja 2015.

PRUGASTO ZADOVOLJSTVO – ZEBRA KOLAČ MEKAN KAO DUŠA, UKUSAN I LAGAN – PRAVI SE OD JEDNOSTAVNIH SASTOJAKAMekan kao duša, ukusan i lagan – pravi se od jednostavnih sastojaka, nisu vam potrebne neke posebne kulinarske sposobnosti, samo malo volje i želje i jedna rerna!
SASTOJCI
1 kašika praška za pecivo,
8 kašika putera,
4 kašike kakao praha,
4 jajeta,
1 i po šolja šećera,


Korak 2: Podelite dobijenu smesu na dve polovine. Jednu ostavite takvu kakva je, a u drugu dodajte kakao. Pomešajte da se kakao sjedini i dobijete braon smesu. Upalite rernu na 180oC. Okrugli pleh nauljite.
Korak 3: Ovo je najvažniji korak – 3 kašike svetlije smese sipajte na sredinu pleha, sačekajte da se blago razlije, pa u sredinu svetlog dodajte tamniji fil. Sačekajte da se razlije, pa isto uradite sa svetlijom i tako naizmenično. Smese će jedna drugu gurati u stranu stvarajući slojeve boja i zebrasti efekat.

Korak 4: Ubacite kolač u rernu da se peče nekih 40 minuta. Ne dirajte ga niti otvarajte rernu nekih 20 minuta kako ne bi splasnuo fil. Zabodite čačkalicu i proverite da li je pečeno. Ako fil ne ostaje na čačkalici, kolač je gotov! Izvadite, ostavite da se ohladi, pa isecite i poslužite!

1 komentar: