srijeda, 22. srpnja 2015.

NAJUKUSNIJA ZEBRA ČOKOLADNA TORTA KOJA SE NE PEČEAko volite čokoladu, a nemate previše vremena za pečenje i pravljenje komplikovanih filova, ovo je pravi recept koji vam treba.

Sastojci:
- 1 l mlijeka
- 10 kašika šećera
- 3 pudinga od vanile
  - 300 g mliječne čokolade
- 100 g bijele čokolade
- 500 ml slatke pavlake
- Petit beure keks

Priprema:
U 200 ml mlijeka razmutite pudinge sa šećerom. Ostatak mlijeka stavite u šerpicu i zagrijte sve dok ne počne da vrije. Dodajte razrijeđeni puding i pripremite ga. Dobijeni puding podijelite na dva dijela. U jedan dio dodajte tamnu, a u drugi dio bijelu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne istopi. Ostavite da se ohladi.
Slatku pavlaku umutite mikserom, pa po jednu četvrtinu dodajte u taman i svjetao puding. U ovalni kalup stavite foliju, pa prvo sipajte bijelu smjesu i dio tamne smjese. Lagano pomješajte dok ne dobijete crno bijele šare.
  Zatim naspite preostalu pavlaku, izravnjajte, a zatim dodajte ostatak tamne smjese. Keks utopite u mlijeko pa naredajte na vrh smjese.
Tortu pokrijte folijom i stavite u frižider da se ohladni nekoliko sati. Uzmite posudu sličnog oblika kao što je tepsija i prevrnite kolač u nju. Sječenje i dekoracija je na vama. Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar